BREINEXPERT DIANA SERIE | 3 afleveringen voor de bovenbouw

Voor de kinderen in de bovenbouw (groep 5 t/m 8 – 8 t/m 12 jaar), is er een serie afleveringen gemaakt samen met breinexpert Diana. Diana Smidts is neuropsycholoog en schreef o.a. de boeken ‘Gedrag in uitvoering’ en ‘Zelfsturing in de klas’. Overigens zijn beide boeken aanraders om te lezen als leerkracht!

Tijdens deze serie van 3 afleveringen vertelt Diana meer over de werking van het brein en de relatie met rust.

Over de serie:

Breinexpert deel 1: Bang dat het misgaat | In deze aflevering wordt er een kijkersvraag van Michiel behandeld. Thuis weet hij alles goed voor de toets, maar als hij op school de toets moet maken is hij bang dat hij de antwoorden niet meer weet. Wat gebeurd er nu in de hersenen én wat kun je hieraan doen?
Breinexpert Diana legt o.a. uit over een donkere wolk die je weg kunt blazen en dat het helpt om even helemaal ergens anders aan te denken en rustig je adem te volgen. Hier doen we daarna een passende oefening bij!

Breinexpert deel 2: ‘Het is goed – adem’ | Mike kan zich niet concentreren, hij is nog boos van wat er net niet eerlijk ging op het schoolplein. Breinexpert Diana legt met behulp van een weegschaal uit wat er gebeurd bij oplopende emoties in het brein. Een ademoefening helpt! Adem in: het is, adem uit: goed…

Breinexpert deel 3: Twee dingen tegelijk | Je brein kan geen twee dingen tegelijk: huiswerk maken en op je telefoon zitten. Het lijkt tegelijk te gaan maar is niet zo. Breinexpert Diana heeft een leuke opdracht dit te ervaren en legt uit wat er in het brein gebeurd. Concentreren op één ding (lichaamsdelen) doen we ook tijdens de aansluitende ontspanningsoefeningen.

De serie is te bekijken voor abonnees van Rustmoment in de klas.nl zodra je ingelogd bij de filmpjes. Je kunt ook starten met een ‘uitprobeer strippenkaart‘.

Een preview van de afleveringen volgt snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *