Gratis downloads

Downloads

Met kleine rustmomenten, groots impact maken

Met onderstaande gratis downloads maak jij met een kleine verandering (=het inzetten van rustmomenten) grote impact.

Rituelen & rustmomenten rondom rouw en verlies

Ontdek hoe je rustmomenten en rituelen in de klas in kunt zetten om rouw en verlies bespreekbaar te maken. Inclusief 3 uitgeschreven praktische oefeningen! Dit gratis E-Book is een samenwerking met "Mijn Gouden Traan".
E-BOOK

Niet storen, wij nemen een rustmoment - deurhanger

Download een kant-en-klare deurhanger, of een lege om een leerling een deurhanger te laten ontwerpen! Lamineer en knip de deurhanger uit en zet in om niet gestoord te worden wanneer de klas een rustmoment neemt. Tip: voeg het ophangen van de deurhanger toe als taak van "klassendienst".
Deurhanger

Rust- en reflectiemoment voor leerkachten: Helikoptermoment

Inchecken hoe het gaat, met een helikopterview terugkijken en weer uitchecken. Met dit invulblad neem je een rust-en reflectiemoment voor jezelf. Lees de toelichting en de download op www.oo.nl
Printable

Materiaal bij de filmpjes op het online platform

10 seconden rustmoment - poster

Deze poster hangt in vele klaslokalen, maar is in de afgelopen jaren ook op veel handdoekdispenser geplakt in lerarentoiletten als reminder: een rustmoment kan zelfs in 10 seconden ūüôā Deze aflevering is ook gratis te bekijken op YouTube.
Poster

Rustvlinder versje voor de onderbouw

Het versje van de Rustvlinder is één van de afleveringen uit een serie van drie over de "Rustvlinder". Print de poster uit en hang op 'm om gemakkelijk te herhalen in de klas of op een andere plek.
Poster

Maak je eigen Calming Jar

Met deze printable maak je een eigen calming jar of een calming jar voor in de klas. Deze printable hoort bij de aflevering "Calming Jar" voor de midden- en bovenbouw.
stappenplan

Ontdek het online platform

Ontdek het online platform voor in de klas gratis met een 6-weekse proefversie. Bekijk 20 van de 85 filmpjes met Mike en Fee in het kennismakingspakket.
Al bijna 10 jaar wordt het platform dagelijks gebruikt door leerkrachten in NL en BE.