Medilex

[rev_slider alias=”rustmoment-spreker”]

Rustmomenten -nu tijdelijk gratis – voor thuis
In deze periode van onrust en geen onderwijs op school, stellen wij enkele filmpjes beschikbaar om thuis toch Rustmomenten te blijven inzetten. De filmpjes zijn ook te bekijken voor school die al met Rustmoment in de klas.nl werken, maar ook voor iedere ander! De vraag voor Rustmomenten thuis kwam vooral van leerkrachten die hun leerlingen ook thuis – juist nu – de rustmomenten blijven gunnen. Het aanbod van de filmpjes wat wij gratis beschikbaar stellen voor thuisgebruik wisselt wekelijks.

Aan de slag
Via de knop hiernaast ‘Meteen aan de slag met de filmpjes‘ krijg je meteen toegang tot de filmpjes. Zorg voor een rustige omgeving en doe zelf mee. Geef het voorbeeld aan (je) kind(eren) door zelf ook mee te doen. Hiermee is het ook gelijk een ontspanningsmoment voor jezelf.

Tips bij het inzetten van de Rustmomenten thuis
– Maak een gewoonte van het nemen van Rustmomenten. Spreek een vast moment af.
– Visualisaties die op school zittend achter een tafel worden gedaan, kan je thuis ook liggend. Dat is dan weer het voordeel van thuis!
– Je kunt samen het uitlegfilmpje bekijken, deze zie je links bovenin staan, waarin aan kinderen wordt uitgelegd wat het doen van Rustmomenten oplevert.
– Vind je het leuk om er meer over te weten? Lees dan meer op ons blog of in de handleiding.
– De filmpjes van Rustmoment in de klas.nl zijn altijd al toegankelijk (geweest) voor thuisgebruik. Toegang tot alle filmpjes (het volledige aanbod bestaat uit 80 afleveringen) kan bijvoorbeeld met de actie strippenkaart voor maar € 7,50 in de webshop.

 

 

10 seconden Rustmoment
In tien seconden een Rustmoment  nemen, je leert het in deze aflevering. Daarnaast kun je er een gratis poster bij downloaden, zodat je dit Rustmomentje makkelijk voor jezelf kunt herhalen. Deze aflevering is voor iedereen toegankelijk op YouTube en geschikt voor groep 3 t/m 8. Maar ook van kleuterleerkrachten zijn er enthousiaste reacties gekomen.

 

Waarom rust belangrijk is voor leren en gedrag?
Diana Smidts (neuropsycholoog en o.a. auteur van ‘Zelfsturing in de klas‘) vertelt waarom rust(momenten) belangrijk is (zijn) voor leren en gedrag.