Thuis

[rev_slider alias=”rustmoment-spreker”]

Rustmomenten -weer gratis inzetbaar – voor thuis
Ook deze periode van thuisonderwijs stellen wij enkele filmpjes beschikbaar om thuis Rustmomenten te (blijven) inzetten. Afgelopen maart/april stonden de Rustmoment filmpjes op vele weektaken. De filmpjes zijn te bekijken voor iedereen (scholen mét en zonder abonnement).

Aan de slag
Via de knop bovenaan de pagina ‘Meteen aan de slag met de filmpjes‘ krijg je meteen toegang tot de filmpjes. Zorg voor een rustige omgeving en doe zelf (als ouder/verzorger) mee. Geef het voorbeeld aan (je) kind(eren) door zelf ook mee te doen. Hiermee is het ook gelijk een ontspanningsmoment voor jezelf. Wat we samen wel kunnen gebruiken.

Tips voor ouders/verzorgers bij het inzetten van de Rustmomenten thuis
– Maak een gewoonte van het nemen van Rustmomenten. Spreek een vast moment af.
– Visualisaties die op school zittend achter een tafel worden gedaan, kan je thuis ook liggend doen op de grond (liefst met een klein handdoekje over de ogen. Dat is dan weer het voordeel van thuis!
– Je kunt samen het uitlegfilmpje bekijken, deze zie je links bovenin staan, waarin aan kinderen wordt uitgelegd wat het doen van Rustmomenten oplevert.
– Vind je het leuk om er meer over te weten? Lees dan meer op ons blog of in de handleiding.
– De filmpjes van Rustmoment in de klas.nl zijn altijd al toegankelijk (geweest) voor thuisgebruik. Toegang tot alle filmpjes (het volledige aanbod bestaat uit 80 afleveringen) kan bijvoorbeeld met de actie strippenkaart voor maar € 7,50 in de webshop.

Wees lief voor jezelf, een tandje minder mag echt, je doet genoeg. Als leerkracht, ouders en kind. Geniet van de kleine dingen, geniet van de rustmomenten.

Warme groet,
Wendy de Groot
Oprichter Rustmoment in de klas.nl

Bij vragen of opmerkingen neem gerust contact op via het contactformulier