DIY | Calming Jar

Aan kinderen kun je met een ‘Calming Jar’ heel duidelijk uitleggen wat effect van een Rustmoment is: als je de pot schudt zie je dat de glitters (net als de gedachten in je hoofd) alle kanten op gaan. MAAR als je de pot even stil neerzet, je even wacht, dan zie je dat de glitters weer gaan liggen en het weer helder is. Net als met de gedachten in je hoofd.

DIY

Een calming jar of ook wel glitterpot is gemakkelijk zelf te maken! En het handige is: de meeste materialen zijn zo op school aanwezig! In de afbeelding zie je het stappenplan en de materialen die je ervoor nodig hebt! Of download het stappenplan hier.

NOG EEN MANIER OM DE ‘CALMING JAR’ IN TE ZETTEN:
Als een kind zich onrustig voelt kan het kind de pot schudden en naar de glitters kijken. En tijdens het kijken volg je je adem… totdat alle glitters weer liggen. Je kunt fris verder!

VARIATIES & TIPS:
– Liever iets wat onbreekbaar is? Gebruik een plastic flesje!
– Je kunt op de bodem een speelgoedpoppetje of figuur lijmen.
– Je kunt ook variëren door bijvoorbeeld plaksterretjes of iets dergelijks toe te voegen. Creativiteit en uitproberen dus!

Veel succes en plezier met het maken en inzetten van de Calming Jar! Natuurlijk zou het super zijn als je jouw foto van het eindresultaat deelt! Plaats een foto op sociale media en tag ons hierin, dank je wel!

De aflevering Calming Jar is een visualisatie filmpje  voor groep 3/4 en 5/6.
> Heb je al toegang tot de filmpjes? Klik dan hier om meteen in de loggen en de aflevering te bekijken.
> Nog geen toegang?
Je kunt een gratis kennismakingspakket aanvragen met 6 afleveringen. De calming jar aflevering is te bekijken bij het volledige aanbod. Hier heb je al toegang toe vanaf € 7,50! Start meteen met het gratis kennismakingspakket of een strippenkaart.

About The Author

Rustmoment in de klas.nl

Op de blog Rustmoment in de klas.nl deel ik ontspanningsoefeningen, kennis, inspiratie en tips om korte rustmomenten in te zetten in de klas. Voorheen stond ik zelf ook voor de klas in het basisonderwijs. Door een lange periode van ernstige vermoeidheid ben ik aanraking gekomen met de kracht van ontspanningsoefeningen. Toen ik dit ervaarde en mij beter begon te voelen, wilde ik dit delen! Delen met de kinderen in de klas want ook zij hebben hier zoveel aan! Uiteindelijk ben ik gestopt als leerkracht en maak ik filmpjes met ontspanningsoefeningen (met een fantastisch team), geef ik workshops en schrijf ik blogs om steeds meer rustmomenten in het klaslokaal te creëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts